Birçok webmaster websitesine seo çalışması yaparken belirli kriterleri göz önünde bulundurmaktadır. Bundan birisi ise kaliteli backlink nasıl alınır konusudur. Bu konuda nasıl bir yol izlenmesi hakkında bilgileri göstereceğiz.

Bu konuyu en iyi şekilde kavramak adına örneklendirilerek gitmekte fayda vardır. Öncellikle seo kelimesinden x bir siteden link alıcağız. Öncellikle link almadan önce o sitede belirli özellikleri göz önünde bulundurmamız gerekmektedir.

Kaliteli Backlink Alma Aşamaları

Backlink alırken 3 başlıkta sizlere bu konuyu açıklamaya çalışmaktayız. Lütfen konunun tamamını okuyarak olayı iyice kavramaya çalışabilirsiniz. Backlink alırken herhangi bir hata yapmanız halinde siteniz spama düşebilir yada sıralama kaybına yaşıyabilirsiniz.

  1. Backlink Alınan Sitenin Da ve Pa Değerini Öğrenme
  2. Backlink Alınan Sitenin Google İndex sayısın Öğrenme
  3. Alexa dünya sıralaması
  4. Backlink alınan Siteden toplamda Kaç Adet Link Çıkış Yapıldığı Öğrenme

Backlink Alınan Sitenin Da ve Pa Değerlerini Öğrenme

Örnek olarak ilk önce backlink alıcağız sitenin domain otoritesini değerlenmek adına birçok siteden sorgulama yapalım.Aşağıdaki resim gördüğünüz üzere x bir sitenin değerlerini görmektesiniz.

Da=44.81
Pa=51.57
Moz rank=4.54

Yukarıdaki gibi kaliteli bir site olduğunu anlaşılmaktadır. Ama sadece domainin kalitesini bu iki değerlen değerlendirmek yanlış olur. Diğer başlıklarla devam edelim.

Backlink Alınan Sitenin Google İndex sayısın Öğrenme

Bu konuyu 2 farklı şekilde ele almalıyız. Çünkü google index sayısı backlink ile doğru orantılıdır. Bir siteden backlink almak demek o sitenin google index sayısı kadar size referans olması demektir Bu durumda x bir sitenin 10.000 adet google indexi var ise backlink aldığınız taktirde size 10 bin sayfasından referans olması anlamına gelir.

İlk olarak index sayısının az yada çok olmasının ne gibi bir faydası yada zararı olabilir gibi bir soru aklınıza gelebilir.  Bu soruya söyle bir cevap bulabiliriz. bir siteden backlink alınca onun tüm sayfalarından backlink aldığımızı düşürsek index sayısının fazla olması o siteden bir anda o kadar backlink almak anlamına gelmektedir. yani 50.000 bin indexi olan bir siteden backlink almak yerine index sayısı daha düşük pa ve da değerleri yüksek olan birden siteden backlink almak %100 daha faydalıdır.

Yandaki resimde gördüğünüz üzere x bir sitenin backlink sayısı 360.000 bin adettir ve bu çok yüksek bir link alımı demektedir. Böyle bir siteden backlink almak demek sitenizin spam skorunun yükseltmesi anlamına gelmektedir. Söyle de bir durum oluşacaktır. Bir kelimeye aynı anda 360.000 adet backlink almanın spam olucağını bilmeniz gerekmektedir.

Tavsiye: Sizlere bu konuda index sayısı az olan sitelerin backlink konusunda tercih etmelisiniz. İndex sayısı az olan 4-5 farklı siteden farklı kelimelerde backlink almak hem referans çeşitliliği açısından hemde backlinklerinizi kalıcı olması açısından daha çok fayda sağladığını görüceksiniz.

 Backlink Alınan Sitenin Alexa Durumu

Amerika merkezli Amazon firmasına ait web ölçüm ve seo araçları sunan bir sitedir. Alexa internette bulunan tüm siteleri belli başlı bir takım kriterleri baz alarak sıralamaya koyan bir kuruluştır.Alexa ölçümleme yaparken siteye giren kişilerin hareketlerini baz alır ve ona göre bir ölçümleme yapar. Bu kriterler arasında bir kişinin siteye arama motorları vasıtası ile mi girmiş yoksa adresi kullanarak mı diye bakar. Ya da site içerisinde ne kadar sayfaya girdikleri ve o site üzerinde durdukları süreyi dikkate alıp bir analiz çıkarır.

Alexa sıralamasına bakılırken Alexa dünya sırası önemli olandır. Buradan kaç milyon site içinde kaçıncı olduğunu görebilirsiniz. Bir nebzede bize sitenin kaliteli olduğunu göstermektedir. Her alexası düşün olan site iyi olduğu anlamında gelmemektedir. Çeşitlik Black Hat Seo yöntemleri ile kısa sürede alexa da siteleri sıralamasını düşürebilmektedirler.

Backlink alınan Siteden toplamda Kaç Adet Link Çıkış Yapıldığı Öğrenme

İnternette siteleri hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için çeşitli webmaster araçlarından faydalanarak bu tür sorguları artık daha rahat yapabilmekteyiz. Kaliteli backlink alma yöntemlerinin son konu başlığında ise bir siteden kaç adet backlink çıkış yapıldığını öğrenmelisiniz. Eğerki o siteden xx miktardan link çıkışı olursa o site size fayda yerine zarar sağlıyabilir. İdeal olarak maximum 10 adet link çıkışı yapılan siteleri tercih etmemeniz sizin için daha iyi olucaktır.